Ledig og ret til 6 ugers jobrettet uddannelse

Cases

Men hvad skal du vælge?

 Er du, måske pga. coronakrisen, blevet ledig og går du og overvejer, hvad vejen frem nu skal være?  For de fleste handler det om at komme hurtigst muligt op på hesten igen. Kan 6 ugers ekstra uddannelse hjælpe, og hvad skal man egentlig vælge?

De seneste ledighedstal viser, at vi snart står med de samme historisk lave ledighedstal, som før coronakrisen. Med andre ord – mange virksomheder mangler arbejdskraft. Men har du allerede sendt en bunke ansøgninger uden at komme i betragtning, så er det måske værd at overveje, om du skal udvide dine kompetencer for at stå bedre.

Sandheden er også, at ønskerne til kompetencer hos nye medarbejdere har en tendens til udvikle sig, så du skal kunne dække flere områder. Er du sælger, skal du ofte også kunne tackle e-handel, er du butiksansat, skal du også kunne bruge sociale medier til at trække kunder til butikken og er du produktionsteknikker, skal du ofte også vide en del om it.

Og hvordan får du så gjort din palette af kompetencer større? Svaret kan være de 6 ugers jobrettet uddannelse – men hvad skal du så vælge?

Hos Humanta udbyder vi kompetenceudvikling som 6 ugers jobrettet uddannelse indenfor e-handel og sociale medier. Vi har netop gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt vores tidligere kursister. Her spurgte vi bl.a. om de var kommet i job efter forløbet, og om de brugte de nye kompetencer i det nye job.

Det gør de. I høj grad. Næsten 3 ud af 4 svarede, at de bruger deres nye kompetencer i det job, de nu sidder i. Og næsten 70% af de kursister, som gennemførte kurset, er siden kommet i job, hvor de nye kompetencer har også spillet en stor rolle i forhold til at få jobbet.

Sidder du selv og overvejer, om du skal udvide dine kompetencer med 6 ugers jobrettet uddannelse, så vil den klare anbefaling herfra være: Gør det! Og vælg ud fra, hvad der er efterspurgt på jobmarkedet, og hvad der kan udvide dine nuværende kompetencer. Kig selv jobannoncerne igennem og lav dig evt. en lille liste over, hvilke kompetencer arbejdsgiverne efterspørger, som du ikke allerede har. Derpå kan du undersøge nærmere, hvor og hvem der udbyder de aktuelle kompetenceopgraderinger, hvad indholdet i forløbet er, og få stillet nogle afklarende spørgsmål.

Så er du godt på vej til at blive både klogere og dygtigere, og at næste job bliver det bedste.

Flere artikler