Ledig og ret til 6 ugers jobrettet uddannelse

Cases

Men hvad skal du vælge?

 Er du, måske pga. coronakrisen, blevet ledig og går du og overvejer, hvad vejen frem nu skal være?  For de fleste handler det om at komme hurtigst muligt op på hesten igen. Kan 6 ugers ekstra uddannelse hjælpe, og hvad skal man egentlig vælge?

De seneste ledighedstal viser, at vi snart står med de samme historisk lave ledighedstal, som før coronakrisen. Med andre ord – mange virksomheder mangler arbejdskraft. Men har du allerede sendt en bunke ansøgninger uden at komme i betragtning, så er det måske værd at overveje, om du skal udvide dine kompetencer for at stå bedre.

Sandheden er også, at ønskerne til kompetencer hos nye medarbejdere har en tendens til udvikle sig, så du skal kunne dække flere områder. Er du sælger, skal du ofte også kunne tackle e-handel, er du butiksansat, skal du også kunne bruge sociale medier til at trække kunder til butikken og er du produktionsteknikker, skal du ofte også vide en del om it.

Og hvordan får du så gjort din palette af kompetencer større? Svaret kan være de 6 ugers jobrettet uddannelse – men hvad skal du så vælge?

Hos Humanta udbyder vi kompetenceudvikling som 6 ugers jobrettet uddannelse indenfor e-handel og sociale medier. Vi har netop gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt vores tidligere kursister. Her spurgte vi bl.a. om de var kommet i job efter forløbet, og om de brugte de nye kompetencer i det nye job.

Det gør de. I høj grad. Næsten 3 ud af 4 svarede, at de bruger deres nye kompetencer i det job, de nu sidder i. Og næsten 70% af de kursister, som gennemførte kurset, er siden kommet i job, hvor de nye kompetencer har også spillet en stor rolle i forhold til at få jobbet.

Sidder du selv og overvejer, om du skal udvide dine kompetencer med 6 ugers jobrettet uddannelse, så vil den klare anbefaling herfra være: Gør det! Og vælg ud fra, hvad der er efterspurgt på jobmarkedet, og hvad der kan udvide dine nuværende kompetencer. Kig selv jobannoncerne igennem og lav dig evt. en lille liste over, hvilke kompetencer arbejdsgiverne efterspørger, som du ikke allerede har. Derpå kan du undersøge nærmere, hvor og hvem der udbyder de aktuelle kompetenceopgraderinger, hvad indholdet i forløbet er, og få stillet nogle afklarende spørgsmål.

Så er du godt på vej til at blive både klogere og dygtigere, og at næste job bliver det bedste.

Når man er fleksjobber og har mod på at lære nyt, så kan det være svært at finde et kursus, som er målrettet fleksjobbere. Hos Humanta har vi et 6 ugers kursus i Digital Markedsføring netop til fleksjobbere. Det deltog Signe i og fik job kort tid efter

Signe var deltager på Digitale Fleksjobbere i november og december 2022. Digital Markedsføring for fleksjobber er et 6 ugers jobrettet forløb, hvor kursisterne lærer om website, Google, sociale medier og digitale nyhedsbreve. Efter endt kursusforløb havde hun egentlig en jobaftale, men arbejdsgiver sprang fra. Signe valgte at lave et opslag på sociale medier omkring hendes nyerhvervede kompetencer og det gav bonus!

Der tikkede en glad mail ind i Humantas indbakke for kort tid siden. Fra Signe. Hun havde nogen tid sendt ansøgninger på ledige jobs uden succes. Så besluttede hun at anvende nogle af de muligheder, som hun havde mødt under det 6 ugers forløb, hun havde deltaget i. En særlig udgave af akademifaget Digital Markedsføring for fleksjobbere.

Hun lavede et opslag i en lokal Facebook gruppe, hvor hun bl.a. lagde sit kursusbevis op. Efter bare to timer var der henvendelse fra en campingplads. De stod da lige og manglede en medarbejder, der kunne tage sig af den digitale synlighed. Et par samtaler senere kunne Signe skriver under på en ansættelseskontrakt.

Kæmpe tillykke til Signe. Hun har vist, at det virker. Og vi er ikke i tvivl om, at hun nok skal få skabt masser af god digital markedsføring for campingpladsen. Vi har planer om at svinge forbi campingpladsen og hilse på Signe inden længe – ikke mindst fordi Signe har fortalt os at de har mega gode is.

Er du ledig fleksjobber og har lyst til at blive klogere på digital markedsføring, så kører vi jævnligt hold i Herning, Holstebro og Ålborg. Du finder mere info om uddannelsen her https://humanta.dk/digital-markedsfoering-for-fleksjobbere-herning/

Er du fleksjobber i arbejde og har du brug for at få flere komptencer på cv’et, så tøv heller ikke med at kontakte os for en plads på et af vores hold.

Flere artikler